Opprinnelsen til hunderasen Cocker Spaniel

 

Vi kan ikke si med sikkerhet nøyaktig når hunderasen Cocker Spaniel oppstod men aller mest sannsynlig så stammer Cocker Spaniel fra Storbritannia. Mange i Norge vet også at en Cocker Spaniel er en helt utrolig god jakthund og derfor er det også mange som tar den med seg på hytten på fjellet eller ved vannet for at den skal være behjelpelig med å hente byttet ved jakt. Den er sterk og aktiv og trives godt på langtur. Cocker Spaniel ble i utgangspunktet avlet som jakthund for småvilt og fugl Dens luktesans er dessuten legendarisk og derfor blir den også masse brukt som ettersøkshund og narkotikahund.

Dette er en hund som gnistrer av energi og blir ansett som en livlig og meget aktiv hunderase. Dressur behøver den mye av imidlertid da den har personlige egenskaper som stahet og viljesterk.

En leilighet midt i byen kan den godt trives i så lenge den får sine daglige turer og regelmessige mosjon. Helsemessig regnes den som stabil og sunn men kan få noen problemer med ører og øyne med alderen. En Cocker Spaniel gir et meget elegant uttrykk der den kommer gående i lett positur med sin silkeglatte lange og bølgende pels som faller mykt nedover kroppen og sine mørke dådyrøyne og de slanke og feminine linjene. Hunnene skal ligge på omtrent 38 til 39 centimeter høye mens hannene skal ligge på en skulderhøyde på omtrent 39 til 41 centimeter. Vekten på denne mellomstore hunden ligger på mellom 12 til 15 kilo i gjennomsnitt.

marinate