Lag en agilitybane for hunden

Agility er en spennende konkurranseform for hunder, og i motsetning til klassiske hundeutstillinger, er agilitykonkurranser ofte åpne også for blandingshunder. Hvis du har en hund som er glad i å løpe, hoppe og lære nye triks, så kan dette være en perfekt treningsform for deg og hunden.

Lag eller kjøp hindre

Du kan lage mange spennende hindre selv, med ting du har liggende eller med planker du kjøper. For eksempel kan du lage vipper eller hoppehindre med enkle midler. Men det finnes også hindre å få kjøpt, dersom du foretrekker det. Sett opp hindrene hjemme i hagen, og varier gjerne litt, slik at hunden hele tiden får prøve seg på nye ting. Les deg gjerne opp på agility for å finne ut mer om hvilke hindre som brukes i konkurranser.

Tren andre steder

Dersom du har en varebil, kan du fint få med deg hindrene andre steder, enten det er til en park eller for eksempel et grustak i nærheten. Hvis du skal ha med deg hindrene eller verktøy i bilen, er det lurt å ha en bilinnredning der du kan legge tingene og sikre dem i bilen. Med praktisk bilinnredning fra worksystem kan du også ta med deg hindrene på hytta og trene der.

Start tidlig

De fleste hunder elsker agility, og alle hunderaser kan drive med denne treningsformen. Men dersom du vil at hunden skal gjøre det bra i konkurranser, lønner det seg ofte å starte treningen tidlig. La valpene bli vant til hindrene og gjør treningen morsom. Ha tålmodighet og ikke tren så lenge om gangen at valpen blir lei av det. Da forbinder de fort hindrene med jobb, og det er sjelden like morsomt for hunden.

Hvis du har en voksen hund, trenger du heller ikke å gi opp drømmen om å konkurrere i agility, for det stemmer ikke at gamle hunder ikke kan lære nyt triks. Noen hunder lærer raskt, og dersom hunden elsker hindrene, kan den bli veldig flink selv om den ikke starter med agility før i voksen alder. Du trenger heller ikke å konkurrere for å trene hunden i agility. Dette er en perfekt treningsform som du kan gjøre i egen hage, og som egner seg for alle typer hunder.

marinate