Litt om hunderasen Bulldog

Den engelske bulldogen er noe for seg selv. Navnet sitt har den fått fordi den er veldig muskuløs sånn rent fysisk og formen dens kan minne om formen på en okse. I tillegg så ble den også brukt til å angripe okser, bjørn og større dyr på 1900-tallet. Dagens Bulldog er roligere og mildere i lynnet men den har fortsatt beholdt sitt navn Bulldog.

Den engelske Bulldogen er en av de mest kjente og populære hunderasene i hele verden og har vært sånn lenge. Hunderasen Engelsk Bulldog meget lojal og kjærlig med sine eiere og dem som hunden føler seg trygg på. Rent fysisk så kan Bulldogen noen ganger ha problemer med å puste og den kan lett bli overopphetet om sommeren da den ikke tåler varme så godt.

Fakta om hunderasen Bulldog

Bulldogen behøver oppdragelse fra den er valp og den trenger å trene på lydighet blant annet.

Selv om den er en kjærlig familiehund og øser om seg med vennlighet og kjærlighet så behøver den likevel en klar og tydelig leder. Som unghund er dette en meget aktiv hund som behøver en god del fysisk stimulanse og turer. Aktiviteten vil derimot avta ettersom den blir eldre og den trives godt i en leilighet eller hus med god størrelse så lenge den får flere turer daglig. Gjennom avl av denne rasen så har oppdrettere fått rettet kraftig kritikk mot seg fordi mange Bulldoger vil ha vanskeligheter med å puste normalt på grunn av dens markante underbitt og øyesykdommer vil ofte oppstå. Fødselsvansker er også et økende problem og Bulldogtisper må enkelte ganger ta keisersnitt siden hodet til bulldogvalpene er for store til å gjennomgå en vanlig fødsel. I tillegg så vil det forekomme enkelte problemer med hofteledd og dessuten ganeproblematikk hos noen av hundene. Vekten til Bulldogen varierer men vil normalt ligge på omtrent 20 til 25 kilo og forventet levealder for Bulldoger ligger på mellom 8 og 11 år omtrent. For å utdype lynnet til en bulldog enda mer så er det her snakk om en hund som er modig, relativt energisk og stolt og som vil gjøre hva enn det måtte være for å beskytte familien den vokser opp i. Pelsen til en Bulldog skal helst stelles daglig og hudfoldene skal holdes øye med slik at den unngår irritasjoner i huden sin.

marinate