Hunder som redningsarbeidere

Det er ikke bare fordi hunder er gode lekekamerater at vi ser på dem som oss menneskers beste venner. Selv om vi setter pris på deres selskap i form av lek og aktiviteter, har de også en livreddende praktisk funksjon. Takket være deres fenomenale luktesans, som vi mennesker ikke er i nærheten av å kunne matche, kan vi redde liv som ellers ville gått tapt. Hunder er altså uvurderlige støttespillere i livstruende situasjoner, og kan utgjøre forskjellen mellom liv og død.

En person som ligger begravd langt nede i en snøfonn etter at det har gått et skred, må hentes opp så fort som overhodet mulig hvis vedkommende skal ha noen mulighet til å overleve. Dermed teller hvert eneste sekund, og det er her redningshunder kommer inn. De kan mye enklere lokalisere og finne frem til de som har blitt tatt av skredet, og det er derfor redningsarbeidere og politiet trener hunder til å kunne på mest mulig effektiv måte utføre slikt arbeid. Letemannskaper skylder altså lavinehundene sine mye.

Schæfere som redningshunder

Mange forskjellige hunderaser er godt egnede til redningsarbeid, og særlig er schæfere hyppig brukte. Schæfere ble nemlig i sin tid avlet frem for nettopp det å kunne bistå mennesker på forskjellige måter, både under leteaksjoner og annet politiarbeid, og vi kan trygt si at spesielt denne rasen har vært med på å redde mange liv. Schæfere er også gode lekekamerater når de er tilstrekkelig temmet, og er således gode familiehunder.

Skulle du være interessert i å kjøpe en real nyttehund, er derfor en schæfer absolutt å anbefale. En schæfervalp kan være noe dyr, men med et lån fra https://www.centum.no blir prisen mer overkommelig. Tilbake får du en lojal venn som også er praktisk nyttig. En schæferhund som er riktig trent og som mottar mye kjærlighet fra sin matmor, vil bli en ubestridt lojal partner.

Vi mennesker har i lange tider vært klare over de enorme fordelene det å inngå samarbeid med hunder har gitt både oss og dem. Forholdet mellom hunden og mennesket, som for øvrig er to vidt forskjellige flokkdyr, er gjensidig. De er like glade i oss som vi er glad i dem, noe som enhver hundeeier kan skrive under på. Vi gir dem mat, husly og massevis av tid og oppmerksomhet, mens de gir oss helt ubetinget kjærlighet. I tillegg kan de som sagt redde liv, og vi redder på en måte deres liv når vi brødfør dem.

Det er riktignok bare de færreste hundeeiere som bruker hunden sin til den type formål, men selv for de som aldri skal delta i noen form for redningsaksjon med hund, er det greit å huske på de primære grunnene til hvorfor vi regner hunder for å være våre beste venner. Hunder og mennesker er bestevenner – fordi vi er livsnødvendige for hverandre.

marinate