Hund i bil

Mange tar med seg hunden sin på biltur. Kanskje ikke så rart, siden hunden er et familiemedlem som man gjerne vil ha med på mange av de turene man tar. Men det er flere ting man skal tenke igjennom før man tar med hunden på biltur.

  • All last må sikres forsvarlig, også hundebur
  • Hunden kan bli bilsyk
  • Det kan være farlig å etterlatte hunden i bilen, spesielt når det er varmt.

Sikre hunden i bilen

Det er ikke påbudt å ha hunden i bur når den er med på biltur, men det er påbudt å sikre all last. Det beste er å ha hunden i et bur eller en transportkasse bak i bilen. De bør ikke stå i baksete, for det er vanskelig å feste buret forsvarlig. Små hunder kan sikres i et lite transportbur i forrommet bak forsetene.

En annen løsning for å sikre hunden er at man bruker en sikkerhetssele for hunder.

Er du på jakt etter transportbur til hund, finnes det mange alternativer som denne siden, men dette er bare et av mange steder slike selges.

Unngå bilsyk hund

Akkurat som oss mennesker kan også hunder bli bilsyke. Det er viktig at man venner hunden til å kjøre bil helt fra den er valp, og at man begynner med korte kjøreturer og øker lengden på turen etter hvert.

Det finnes ikke noe eget legemiddel mot reisesyke som er godkjent for hund.

Et tips for å unngå en bilsyk hund er å ikke gi den mat rett før avreise, og sørge for at man ikke pakker inn buret til hunden med bagasje og annet så det er luftsirkulasjon rundt hunden.

Du kan lese mer om bilsyke hos hunder på denne siden som gir en del gode tips.

Ikke etterlat hunden i varm bil

Noen velger å kle på hunden sin når det er kaldt, og vil du gjøre det litt morsomt finner du mange alternativer hos partyking.no hvis man vil pynte hunden.

Når det er varmt hører man fra tid til annen om hunder som har blitt etterlatt i biler midt på sommeren. Dette kan bli veldig alvorlig. En utetemperatur på i overkant av 20 grader, kan fort bli over 80 grader inne i bilen. I media har vi lest at Tesla nå kommer med en egen «hunde-modus», som gjør at bilen beholder en behagelig temperatur, uansett hvor varmt det er utenfor. Hunden kan bli så varm at den i ytterste konsekvens dør.

Hunder skal ikke ha det for varmt, og har ikke bilen din aircondition, bør du ikke ta for lange turer når det er varmt.

Det beste rådet er å aldri etterlate hunden i bilen. Det å la et vindu stå åpent er ikke nok for at hunden ikke skal bli overopphetet når det varmt ute.

marinate