Finnmarksløpet med trekkhunder

Det er mye sjarm å finne i en trekkhund som en sibirsk husky eller Alaska husky. Dette er typiske hunderaser du kan melde deg på Finnmarksløpet med. Til slike løp kreves nok lang batteritid på smarttelefonen din, derfor lønner det seg å ha et godt iphone batteri til anledningen.

Finnmarksløpet

Finnmarksløpet er et trekkhundløp som har blitt arrangert hvert år siden 1981 av Alta trekkhundklubb. Dette løpet har i senere tid også fått internasjonal oppmerksomhet. Finnmarksløpet består av tre løp hvor den éne klassen er på 500 kilometer, som kjøres med opptil åtte hunder. Løpet skjer ved Finnmarksvidda. Det er også en åpen klasse med 1200 kilometer med maksimalt tillatt med 14 hunder foran sleden. Løpet vil da gå rett over Finnmark fylke, Alta, Kirkenes og tilbake igjen. Du finner også en juniorklasse på 205 kilometer med opptil seks hunder, som har vært arrangert siden 2014. Både start og målgang for løpene finner sted i Alta. Til slike lange løp så kreves det et iphone batteri som holder godt. Tidligere vinnere er blant annet Inger-Marie Haaland som i 2009 vant Finmarksløpet som den første kvinnen. Hun tok gull igjen i 2012 og er norgesmester i langdistanse i hundekjøring. Haaland har dermed to gull, noe bare Sven Engholm har klar før henne. Videre så har hun løyperekord i Finnmarksløpet. Hun fikk også andreplassen i Femundløpet. Haaland er en norsk hundekjører og fjellguide på Hardangervidda. Hun driver også på med avl av Alaska huskier.

Trekkhundløp og batteritid

Når du driver på med trekkhund, så blir det flere timer ute i kulden. Da lønner det seg ha et godt batteri. Gjerne et høykapasitetsbatteri gjør susen, da det overstiger original batteriets kapasitet med nærmest 20 prosent. Det kan kanskje virke litt skummelt å skifte noe selv. Heldigvis så er det enkelt å skifte ut et batteri som har blitt dårligere den siste tiden. Dette gjør du ved å for eksempel tømme det gamle iPhone batteriet til under 25 prosent og deretter slå av mobilen. Sjekk om skjermen er skadet for å forhindre flere skader under reparasjonen. Bruk gjerne en transparent tape på glasset, slik at du unngår glassbiter under skiftet av batteriet. Bøy ikke batteriet mot hovedkortet eller volumknappene da dette kan skade mobilen. Bruk bendeverktøy når du skal bøye opp batteriet, slik at det ikke skader batteriet om du bruker skarpe gjenstander til dette. Hold batteriets remser rett, slik at de enklere kan brytes og ikke bli skrukkete. For et vellykket batteribytte så trenger du nytt batteri som passer din iPhone med lignende kvalitet og sikkerhet som på et originalt batteri. Deretter trenger du verktøy til å åpne telefonen, samt spesialverktøy. Det er mye raskere bytte batteri selv, med enkle instrukser.

marinate