Fakta om hunderasen Yorkshire Terrier

 

Mange kjenner hunderasen Yorkshire Terrier fra britiske krim- og tv-serier. En Yorkshire Terrier kommer med stamtavle, veterinærattest og en kjøpsavtale. Prisen på en Yorkshire Terrier ligger på mellom 15 til 18.000 norske kroner og ligger prisen på under dette så er det viktig å spørre hvorfor.

Disse papirene er kjempeviktige å skaffe seg, da mye informasjon om hunden også finnes på disse papirene som man får gjennom oppdretteren. Oppdretteren kjenner også hundene inngående og dette gjelder også arvelige sykdommer og annet som er viktig å få med seg.

Litt fakta om hunderasen Yorkshire Terrier

Det er forskjell på hannhunder og tisper når det kommer til Yorkshire Terrier-rasen. Hannene i denne rasen er gjerne mer hengivne og lojale mot eierne sine enn det tispene er. Som oftest så er tispene ofte sta og egenrådige og den periode de får løpetid prøver mange av tispene å stikke av.

Yorkshire Terrieren vil veldig gjerne være med deg på ekstra lange turer, dette er den veldig glad i.

For denne rasen så finnes det ingen begrensninger i hvilke turer som man kan ta den med seg på, det være seg telttur, skitur, fjelltur og løpetur blant annet for Yorkshire Terrieren er takknemlig så lenge den får godt med mosjon og når den får holde seg aktiv. I forhold til bjeffing så varierer det hvor masse den enkelte hunden bjeffer. Mye kommer an på hvordan den ble oppdratt som valp og alle hundene er egne individer. Ifølge rasestandarden har Yorkshire Terrieren stålblå/tan farge på pelsen sin Noen av hundene kan bli sølvfarget i pelsen mens andre igjen kan få en veldig mørk farge i pelsen sin. Den rette pelskvaliteten til en Yorkshire Terrier skal være kald og falle ned langs kroppen dens når den blir sluppet.

marinate