Den populære rasen Dansk-svensk gårdshund

Dansk-svenske gårdshunder har igjen fått massiv popularitet i Norge, etter programmet Kjendis-farmen der eierne av serien valgte at de som var med på programmet skulle få gleden av å ha en slik sosial og selskapelig hund med seg på gården de skulle bo på og drive. Dette ble en publikums-suksess uten like og etter at programmet var ferdig så ønsket mange seg en hund av denne rasen.

Litt om Dansk-Svensk Gårdshund

Den Dansk-svenske gårdshunden er liten av størrelse og de voksne hundene veier bare omkring 4-6 kilo i gjennomsnitt. Dette er en veldig livlig og kreativ hund som behøver mye stimuli både mentalt og fysisk. En god ide er å la hunden få lange turer i skog og mark og gi den spill og andre ting sånn at den kan bruke sin intelligens og sin oppfinnsomhet på å løse disse oppgavene. Opprinnelig så var denne rasen opptrent til å beskytte og ta vare på gården og dem som bodde der,derav navnet. På grunn av dette vil den raskt gi beskjed om det er noe den føler at beboerne i huset bør vite om, eller om den føler at det er fare på ferde. Selv om den Dansk-svenske gårdshunden ser robust og sterk ut i sitt vesen så er den likevel følsom og mild i sitt lynne og den skal oppdras og trenes med mange positive treningsmetoder. Hunderasen er både selvstendig og meget kreativ og vil se sitt snitt til å stikke av om den får muligheten til dette, derfor skal man tidlig fra den er valp trene den opp med lydighetstrening slik at den kommer når eieren roper på den.

Dette er en barnekjær hund som kan passe svært godt for en familie Denne rasen med sin høye intelligens vil kunne lære mye av eieren sin og den er i tillegg svært rask og lett på bena. Dette gjør det til en hund som er helt perfekt å ta med seg på telttur eller langtur på fjellet sammen med sin familie. På grunn av dens meget sosiale lynne så velger mange familier som bor på gård å ha flere gårdshunder sammen, dette er også veldig positivt for hunden siden hunden opprinnelig var et flokkdyr og derfor trives aller best i en flokk sammen med andre hunder.

Pelsen dens er nydelig. De aller fleste Dansk-svenske gårdshundene har en nydelig kort og glatt pels noe som gjør at det er enkelt for eierne å ta vare på pelsen dens. Mange er trefargede med hvit, brun og svart som de dominerende fargene. Historisk sett ble mange gårder nedlagt en etter en med industrialiseringens inntog over landet men heldigvis gikk dansk og svensk kennelklubb sammen i 1985 og hjalp til slik at denne flotte hunderasen overlevde. Slik fikk den navnet Dansk-svensk gårdshund.

marinate