Den Irske Setteren og dens gemytt

 

Navnet Irsk Setter stammer opprinnelig fra vakre Irland. Den er veldignet med en varm og rødlig pels og akkurat slik som kjent barn har mange navn så kalles den også Rød Setter eller Madra Rua.

Hunden er høy og slank med en flott pels som krever en del pleie og stell. De senere årene har denne rasen tatt det norske markedet med storm og nyter nå stor popularitet mye på grunn av dens allsidighet som hunderase og utpregede jaktegenskaper. Jakt av småvilt og storfugl er denne rasens spesialfelt og dette er en ordentlig glad og entusiastisk hund som passer ypperlig for familier som elsker å jakte og liker å dra på teltturer og langturer i skog og på fjell rundt i landet.

Med sitt nydelige utseende er den blitt kjent for å være en av de vakreste hunderasene vi har.

Rasen er lydig ved riktig trening. Om hunden får masse oppmerksomhet, en god dose trening og mosjon og kjærlighet så vil den være lojal mot deg livet ut. Dette er stort sett en snill og god familiehund men man skal ikke la den leke alene sammen med de aller minste barna da det kan skje uhell og dette vil man forsøke å unngå.

marinate