Brasiliansk terrier – relativt ny i Norge

Brasiliansk terrier er en søt liten hund med latinsk lynne. Her går det i masse lek og moro dagen lang, men den elsker også en god høneblund titt og ofte. Hvorfor velge en brasiliansk terrier om man søker etter en ny hund til familien?

En trofast følgesvenn

Med sine yndige øyne er det ingen som ikke smelter ved synet av denne hunden. Og hvilken entusiastisk venn å ha. Terrier hunder liker å holde oppsyn og passe på, og det kan være greit å ha gode utendørs forhold slik at den kan løpe fritt rundt og leke uten fare for at den forsvinner.

Den brasilianske terrieren elsker å grave, snuse og lete etter alt fra blomster til småkryp. Dette ligger latent i væremåten dens, og det er bare søtt å se når den liksom graver ned bein og kvister under stolen.

Vil man ha en leken og trofast venn, er denne hunden utmerket. De elsker små barn, like mye som de voksne. Og selv er denne hunden ikke store tassen. I voksen alder kan man regne med at den blir rundt 10 kg, og ikke mer en 35-40 cm høy. Så pass godt på hvor man setter føttene sine. For ganske sikkert står denne hunden bak deg og venter på kos, tur eller en godbit!

Gjerde og hundehus

Har man ikke en lukket hage, bør man kanskje vurdere å sette opp gjerde. En løpestreng kan gjøre nytten, men den vil ikke få den samme utfoldelsen som den trenger da. Det går kjapt å sette opp ett gjerde, med byggevarer fra en trelasthandler. Er man likevel ute, kan man jo også kjøpe noen materialer til et hundehus der den virkelig kan få utfolde seg i sitt herredømme uten at andre får tilgang. Hvert fall ikke om man ikke spør pent først og har med et bein å gnage på.

Kom i bedre form

Er man litt for komfortabel med å sette seg i sofaen etter jobb, kan det å anskaffe seg en glad brasiliansk terrier være akkurat det som trengs. For selv om den lille krabaten er litt redd til og begynne med, så elsker den å komme seg ut på tur. Enten langs veien eller ut i skog og mark. Mange spennende lukter vekker sansene, noe denne hunden har masse av.

Liker man å jogge, elsker også terrieren å løpe. Og det går ikke alt for fort da den er ganske liten.

Konklusjon

Brasiliansk terrier har kort pels og røyter ikke. Den er også derfor perfekt for dem som har allergier eller tror de har det. Men den kan likevel dra med seg jord og pollen inn, så her må man ta noen forbehold og dusje den av og til.

marinate