Beskytt potene til hunden

Vi nordmenn tilbringer mye tid med hunden ute i all slags vær. Både vinter og sommer vil påvirke potene til hunden og det er veldig viktig å passe på at de får riktig stell og behandling. Her er noen tips til hvordan du kan unngå forbrenning på varme overflater og sår og sprekker om vinteren.

Bruk hundesko

Det blir stadig mer vanlig at hundeiere kjøper sko til hunden. For mange kan dette virke litt merkelig og de mener det er unaturlig for hunder å bruke slikt. Men man må også huske på at heller ikke hunder er skapt for varme asfaltveier. I dag får du tak i hundesko hos de fleste Dyreklinikker og dyrebutikker. På nett kan du til og med finne kjente merkevarer som produserer hundesko om du ønsker en bestemt stil. Hva med et par converse til hunden, det ville vel sett litt kult ut?

Prøv å unngå varme tidspunkt på dagen

Om hunden din ikke er vant med å gå på varme overflater kan det være en fordel å unngå de varmeste periodene på dagen. Gå heller om morgenen eller ettermiddag når solen går ned. Dette kan også være en god måte å styrke opp potene til hunden slik at den ikke vil reagere så sterkt på varme veier. Om dere må ut midt på dagen kan du prøve å holde hunden mest mulig i gresset på de varmeste tidspunktene, om dette er mulig.

Bruk fuktighetskrem

Det er bra at hunden får herdet huden under potene til en viss grad. Men blir de for harde kan huden lett sprekke, flasse eller få åpne sår. Dette kan ofte skje både om vinteren på isete overflater eller om sommeren på varme overflater. Dette kan man forebygge ved å bruke en fuktighetskrem på hundens poter. Bruker man det før man går på tur kan det også forhindre forbrente poter. Man kan også bruke potevoks for å beskytte potene fra varme eller annet tøft terreng. Dette får man tak i på apoteket. Men husk på å følg bruksanvisninger og få veiledning for din hund.

Fra varme til kulde

Å gå fra en varm stue til isete veier kan fort skape problemer for hunden. Får de mye is og snø mellom klørne vil de prøve å slikke vekk det meste, men dette kan forverre problemet da huden fort kan bli tørr og sprekke opp. Om man har tenkt seg ut på isete terreng bør man vurdere å ha på sokker eller støvler som beskytter labbene mens dere er ute i det tøffe terrenget. Spesielt om man holder seg utendørs over lengre tid vil nok hunden sette stor pris på dette. Da er det veldig lett for at huden blir tørr og sprekker etterpå. Å gå fra en varm stue til isete veier kan fort skape problemer for hunden.

marinate