Alt du behøver å vite om hunderasen Rottweiler

 

Rottweileren har sitt opphav i Tyskland som mange andre hunderaser. Dette er en hunderase i en klasse for seg og den er en av de hunderasene med absolutt høyest IQ. Rottweileren kan både benyttes som politihund og som en utmerket vakthund som kan passe huset og verdiene dine mens du sover og mens du er på jobb eller på butikken noen timer. Disse hundene er ekstremt lojale mot eierne sine og gjør hva som helst for å beskytte dem. Rottweileren besitter mange gode egenskaper og klatrer dermed høyere opp på listen over verdens mest populære hunder for hvert år som går. Det er svært viktig at man tar disse hundene ofte med ut på tur da rasen behøver mye fysisk aktivitet og mental stimulanse for å trives best mulig. Om man passer godt på dem og følger med så er det fullt mulig for en Rottweiler å leke sammen med små barn. På minussiden kan Rottweileren til tider oppføre seg aggresivt i samspill med andre hunder, da kan dressur og ledighetstrening passe hundene godt, og fører til at de bedre kan tilpasse seg andre hunder. Forventet levealder for en slik hund er omlag 10 til 12 år og da hunderasen er svært ettertraktet er det lett å finne hunder for salg. Rottweileren er en stor renraset hund Tispene kan bli mellom 56 og 64 centimeter høye mens hannene kan bli mellom 61 til 69 centimeter høye. Kroppstypen dens er muskuløs og sterk men hundene kan bli overvektige om de får feil næring og lite mosjon ute i skog og mark.

Uheldigvis kan noen Rottweilere bli plaget med dårlig helse. Dette vil gjelde særskilt problemer med hofter og ledd og dessuten problemer med lavt stoffskifte. De aller fleste Rottweilere har myk kort pels i en mørk farge med enkelte innslag av bruntoner. Hundene krever lite pelsstell på grunn av dens korthårede pels og man behøver bare å gre og stelle pelsen dens et par ganger hver uke.

Man skal også være obs på at dette er en meget intelligent hund og derfor skal man også ha god tid til å stimulere den mentalt. Unnlater man å gjøre dette så vil hunden ha problemer med å tilpasse seg seinere i livet og vil ikke fungere like godt i samspill med andre hunder.

marinate