Dobermann som gir labb

Vær bevisst godbitene til hunden din!

Det er veldig givende å ha hund, og noe av det morsomste man gjør, er jo å trene hunden til å være lojal, og å gjøre forskjellige triks og tjenester. Det finnes jo flere teknikker man kan bruke for å motivere og belønne hunden, men noe av det enkleste er jo å gi hunden godbiter når den gjør noe riktig. Etterhvert vil den jo da enkelt skjønne hva du setter pris på at den gjør, og hva som ikke hjelper. Siden hunder er flokkdyr, og du er sjefen i hundens flokk, er den som regel alltid ute etter å blidgjøre nettopp deg. Det er mye man kan gi hunden som små godbiter, men det er enkelte ting man bør være forsiktig med å gi den.

Yorkshire terrier i gresset

De aller fleste vet at hunden ikke bør få sjokolade, siden dette inneholder stoffer som er giftige for hunder. Mange tror at hunder kan spise alt mennesker spiser, og gir dem alt av matrester, men det er flere ting man bør være forsiktige med å gi dem. Særlig små hunder er utsatt her, siden de ikke trenger å spise mye av noe som er giftig for dem før det er farlig. Druer og rosiner kan foreksempel gi hunder nyresvikt, og valnøtter og makadamianøtter inneholder også stoffer som er farlige for dem. Særlig barn kan gi dette til hunder, da de ikke vet hva som er farlig for dem. Barn kan jo leke voldsomt med hunden, og blir klærne slitt ut, kan man jo alltids bestille merkeklær hos kids brand store, hvor de har mye fint på lager. Det er jo alltid morsomt å ha en familiehund, men det er viktig at alle i familien er klar over hva hunden skal ha og ikke. Også mat med beinrester, som koteletter og kyllingrester kan være farlig, da hundene kan finne på sluke beina hele og få indre skader på grunn av dette.

Giftige godbiter

Bulldogg med skjevt smil

I det siste har det vært flere rapporter om hunder som har fått skader på nyrene etter å ha spist visse typer tørket kjøtt fra produsenter i Asia. omfattende testing viser at flere og flere hunder får en sykdom kaldt Fanconi syndrom, hvor hundens nyrer lekker næringstoffer og forårsaker forgiftning. Det er ikke funnet en definitiv kobling, og det kan komme av mange forskjellige ting, men det virker som det i svært mange av tilfellene har blitt gitt godbiter av tørket kylling, and eller søtpotet. Flere veterinærer advarer nå mot nettopp disse godbitene, og anbefaler at du heller kjøper andre slags godbiter, for eksempel av svin eller okse som er produsert i Norge, hvor det garantert ikke er brukt giftige tilsetningsstoffer. Det er jo også mer miljøvennlig å kjøpe ting som ikke er produsert så langt unna, siden de da ikke må fraktes så langt. Det er uansett veldig viktig å være bevisst på hva hunden din spiser, selv om de kan være ganske glupske og spiser alt de kommer over. Vær ihvertfall obs på å informere alle i familien.

marinate